0 Shares 863 Views

Au murit imbratisati! Mai multe mumii au fost descoperite pe varful unui munte din Mexic intr-o stare incredibila de conservare!

Ioan IoAnE Oct 11, 2016
0 864
mumie

O mumie misterioasa a fost gasita la temperaturi de inghet pe varful unui munte si a fost ulterior expusa in muzeu. Corpul de sex masculin, purtand un pulover de casmir si echipament de alpinism, a fost gasit cu fata in jos, intr-o pozitie nefireasca, pe vulcanul Pico de Orizaba, in iunie 2015.

Expertii au ajuns la concluzia ca omul a murit in urma cu 50 de ani si a fost mumifiat ultimii 15 ani. In prezent este expus la un muzeu din orasul Ciudad Serdan, in sudul Mexicului, in Puebla.

Barbatul avea o constitutie scurta si subtire, iar expertii sustin ca a murit in urma unui traumatism suferit, iar temperaturile scazute din apropierea vulcanului au dus la eventuala mumificare a sa.

mumie 01

Juan Navarro, primarul din Ciudad Serdan, a declarat: “Mumia este intacta, are par, unghii si dinti.” Exista mai multe speculatii cu privire la cine ar putea fi fost aceasta mumie. Unii cred ca a fost un vagabond, in timp ce altii sunt de parere ca a cazut dintr-un avion mic, dar cea mai probabila este aceea ca a fost un alpinist fara experienta.

mumie 02

Corpul nu a fost identificat sau revendicat, cu toate acestea, a fost lasat in continuare in muzeu pentru a putea fi vazut de toata lumea. Mumia trebuie pastrata la o anumita temperatura pentru a preveni degradarea sa.

Corpul a fost gasit de un grup de excursionisti. Dl Navarro a sus “incalzirea globala este motivul pentru care aceasta mumie a vazut lumina zilei.”

Mumia a fost folosita, de asemenea, pentru a sensibiliza oamenii cu privire la importanta de a avea grija fata de mediul inconjurator. Acesteia i s-ar putea alatura alte doua mumii, care se afla in prezent in varful muntelui vulcanic, ce nu au fost recuperate inca, deoarece vremea rea face imposibila actiunea de recuperare.

Doua dintre mumii au fost gasite imbratisandu-se si se spune ca au murit in aceasta pozitie intr-o avalansa in anul 1959.

Sursa

 

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category