0 Shares 220 Views

CAZ ULUITOR in LUMEA MEDICALA: SCHELETUL copilului nenascut a fost extras dintr-o femeie dupa 38 de ani!

bizar Aug 20, 2014
0 221
CAZ ULUITOR in LUMEA MEDICALA SCHELETUL copilului nenascut a fost extras dintr-o femeie dupa 38 de ani!

Caz uluitor in medicina dupa ce doctorii i-au extras unei femei din India scheletul unui copil nenascut pe care l-a purtat in pantece vreme de 38 de ani.

In mod normal, la inceputul sarcinii, oul fertilizat se deplaseaza din trompa uterina catre uter, unde se implanteaza si se dezvolta. in aproximativ 2% din sarcini, oul fertilizat (zigotul), se implanteaza pe o suprafata situata in exteriorul uterului determinand astfel dezvoltarea unei sarcini extrauterine (cunoscuta si sub numele de sarcina ectopica sau sarcina tubara).

Femeia a ramas insarcinata in 1976, atunci cand avea 24 de ani. Doctorii care au consultat-o in momentul respectiv i-au explicat faptul ca sarcina sa este extrauterina si ca sansele de dezvoltare ale fatului sunt extrem de reduse.

Speriata de faptul ca urma sa suporte o interventie chirurgicala pentru eliminarea sarcinii, femeia a fugit din spital si si-a cumparat medicamente analgezice pentru a face fata durerii.

Femeia a fost ferm convinsa de faptul ca problema sa de sanatate a fost rezolvata complet, in momentul in care, la cateva luni distanta, durerile sale au incetat.

38 de ani mai tarziu, femeia a inceput sa resimta dureri acute de stomac si avea incontinenta urinara. Examenul medical a relevat faptul ca, incapsulat intr-un sac calcifiat, intre uter, intestine si vezica urinara, se gasea cauza acestori simptome: scheletul fatului sau nenascut.

Chirurgii care au extirpat scheletul fatului sunt de parere ca lichidul amiotic care protejeaza fatul a fost absorbit de tesutul respectiv, tot ceea ce a ramas fiind un sac de oase, si putin fluid.

Sursa: mediafax.ro

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category