0 Shares 455 Views 1 Comments

Cea mai MISTERIOASA carte din lume a fost descifrata de oamenii de stiinta!

bizar Iun 30, 2013
0 456 1
1carte1

Cea mai misterioasa carte din lume a fost descifrata de specialisti. Manuscrisul Voynich este scris cu litere si cuvinte neidentificate, fara greseli, taieturi sau corecturi.

Desenele reprezinta plante, oameni, animale si teme astronomice, insa sunt executate cu mai putina stradanie. Cercetatorii nu au reusit sa identifice multe dintre plantele desenate.

„Cel mai misterios manuscris medieval” a dat de furca criptografilor, matematicienilor si lingvistilor timp de mai bine de un secol. De aceea, multi experti au considerat ca manuscrisul este o pacaleala.

1carte2Acum, insa, un nou studiu publicat in jurnalul Plos One sugereaza ca misteriosul manuscris are un mesaj real, oamenii de stiinta anuntand ca au descoperit tipare lingvistice ce sugereaza prezenta unor cuvinte cu inteles in text.

Pe baza analizei ilustratiilor, manuscrisul pare sa fie o carte stiintifica, cu remedii pe baza de plante, desene astronomice si ilustratii detaliate. Cartea contine 240 de pagini, cu anumite pagini lipsa, iar expertii cred ca initial avea aproximativ 272 de pagini.

Manuscrisul lui Voynich se afla in prezent in biblioteca Universitatii Yale din Statele Unite. Documentul este asigurat contra sumei de un milion de dolari.

Sursa: antena3.ro

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares946 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares722 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares989 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

One Response

  1. Pingback: Cea mai MISTERIOASA carte din lume a fost descifrata de oamenii de stiinta! | caplimpede

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category