0 Shares 172 Views 1 Comments

Oamenii de stiinta au descoperit ca si animalele au abilitatea de a minti si a insela!

bizar Mai 20, 2013
0 173 1
mint

Oamenii de stiinta care au descoperit ca animalele si-au dezvoltat abilitatea de a minti si de a insela pentru a-si usura accesul la hrana si pentru a-si gasi mai usor un partener pentru reproducere.

Cu totii, unii mai mult, altii mai putin, spunem minciuni, iar oamenii de stiinta sustin ca si-au dat seama cum a aparut aceste „figuri de stil” sociale, conform unui material publicat de Daily Mail.

„In ultima instanta, abilitatea oamenilor de a minti convingator ar putea sa fi evoluat ca rezultat direct a naturii noastre cooperative”, sustin cercetatorii, adaugand ca inselaciunea este un lucru obisnuit in regnul animal.

Echipa de cercetatori a analizat din punct de vedere comportamental 24 de specii diferite de maimute si a ajuns la concluzia ca acest comportament inselator este mai frecvent intalnit la speciile ai caror membri colaboreaza mai mult.

„Analiza noastra comparativa demonstreaza ca cu cat membrii unei specii sunt mai dispusi sa coopereze intre ei, cu atat comportamentul inselator este mai frecvent intalnit”, sustine Luke McNally, cercetator la Trinity College din Dublin, conform materialului publicat in ultimul numar al revistei Proceedings of the Royal Society B.

Sursa: agerpres.ro

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

One Response

  1. Pingback: Oamenii de stiinta au descoperit ca si animalele au abilitatea de a minti si a insela! | caplimpede

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category