0 Shares 122 Views

Omenirea se „tampeste” cu fiecare generatie noua!

bizar Mai 17, 2013
0 123
1omeniorea

Un studiu al cercetatorilor britanici arata ca omenirea devine mai putin agera si mai putin creativa cu fiecare generatie noua.

La aceasta concluzie au ajuns oameni de stiinta britanici, care au analizat viteza de reactie a oamenilor care au locuit in epoca victoriana si cea a contemporanilor nostri.

Potrivit rezultatelor studiului, coeficientul de inteligenta al oamenilor scade continuu. Daca in 1889 viteza de reactie a barbatilor era de 183 de milisecunde, in jurul anului 2000 aceasta a ajuns la 253 de milisecunde. Aceeasi tendinta se observa la femei: viteza de reactia a acestora a scazut de la 188 la 261 de milisecunde, releva studiul.

Incetinirea reflexelor este atestata si de scaderea IQ-ului in general. Acesta scade la fiecare deceniu cu 1,23 puncte, astfel ca din 1880 a scazut cu 14 puncte.

Oamenii de stiinta au precizat ca nu au dorit sa compare direct IQ-ul reprezentantilor unor epoci diferite, deoarece posibilitatile oamenilor contemporani in domeniul invatamantului, medicinii si alimentatiei sunt mult mai bune decat la generatiile trecute. Insa, potrivit cercetatorilor, viteza de reactie mai mare pe care o aveau oamenii din epoca victoriana inseamna ca ei erau mai creativi si inventivi.

„Scaderea intelectului ar putea duce inapoi la acei parametri pe care oamenii ii aveau in timpul selectiei naturale”, subliniaza coordonatorul studiului, doctorul c.

Potrivit acestuia, intelectul omului contemporan devine mai sarac din cauza selectiei naturale: in prezent, oamenii inteligenti fac mult mai putini copii decat cei cu un nivel de inteligenta scazut.

„Studiul este unul extrem de incitant, deoarece infirma versiunea conform careia in ultimele trei-patru generatii oamenii au devenit mai destepti”, declara psihologul James Thompson, citat de Daily Mail. In opinia lui Thompson, rezultatele acestui studiu starnesc ingrijorare si necesita sa fie aprofundate.

Sursa: agerpres.ro

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category