0 Shares 300 Views

Plaja de sticla din Fort Bragg, California! GALERIE FOTO

bizar Ian 21, 2013
0 301
21 plaja de sticla 5

Plaja de sticla din Fort Bragg, California este plina cu cristale de sticla de mare create dupa ani de aruncare a gunoiului intr-o zona de coasta.

La inceputul secolului 20, locuitorii din Fort Bragg obisnuiau sa arunce gunoiul menajer de pe stanci: sticla, aparate electocasnice, chiar si masini. Terenul aflat in proprietatea unei companii era numit de localnici `groapa de gunoi`. Adesea erau provocate incendii pentru a reduce dimensiunile muntilor de gunoi.

Glass Ground by Surf at Fort Bragg's Glass Beach 21 plaja de sticla 1 21 plaja de sticla 2 21 plaja de sticla 3 21 plaja de sticla 4 21 plaja de sticla 5 21 plaja de sticla 6

In 1967, Consiliul calitatii apei de pe coasta de nord si administratia locala au inchis intrega zona, pornind proiecte de ecologizaree pentru a remedia dezechilibrele create de ani de neglijenta.

In urmatorii ani miscarea constanta a valurilor a curatat plaja, macinand sticla si transformand-o in mici cristale, netede si foarte culorate care acopera azi intreaga zona. Fortele naturii au lucrat constant la transformarea cioburilor in bijuterii sclipitoare si colorate pe care vizitatorii le culeg incantati. Statul a cumparat acest colt de lume in anul 2003, iar in prezent Plaja de sticla face parte din Parcul national MacKerricher.

Turistii viziteaza in numar foarte mare intrega zona. Desi nu este permis, multi vizitatori scotocesc in cautare de nimicuri colorate pentru a le lua acasa ca suveniruri.

Desi intre anii 1950 si 1967 zona era o groapa de gunoi, in prezent Plaja de sticla din California este o atractie turistica. Drumul catre plaja este considerat inselator, vizitorii care nu poarta incaltaminte corespunzatoare pot aluneca pe cristalele de sticla.

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category