0 Shares 1568 Views

Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum 60 de milioane de ani!

bizar Aug 26, 2014
0 1569
Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum 60 de milioane de ani!2

Temutul Titanoboa a trait in urma cu 60 de milioane de ani, fiind considerat cea mai periculoasa reptila din lume, in prezent existand doar fosilele sale.

Titanoboa, stramosul serpilor BOA si Anaconda, avea 14 metri si cantarea o tona, iar potrivit unor analize ale oamenilor de stiinta,titanoboa putea inghiti crocodili intregi si era pradatorul suprem al padurilor tropicale din America de Sud. El a trait timp de 10 milioane de ani.

Acest sarpe nu era unul veninos, insa isi omora prada prin strangulare. Primele fosile titanoboa au fost gasite in 2002. Toto atunci fost descoperite si fosilele altor animale preistorice precum testoase de marimea unei mese de bucatarie si crocodili gigantici. Fosilele datau din Paleocen.

In 2011, fosilele lui Titanoboa au fost expuse la mina de carbune din nordul Columbiei, Cerrejon, acolo unde cercetatorii au descoperit ramasitele unei paduri tropicale si fosilele reptilelor uriase. Astfel, uriasul pradator a fost reconstruit din ramasitele a trei reptile.

„Credem ca Titanoboa a reusit sa atinga aceste dimensiuni pentru ca era mult mai cald la Ecuator, la 60 milioane de ani de la disparitia dinozaurilor”, a explicat doctorul Bloch.

9.

Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum 60 de milioane de ani9

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares946 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares722 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares989 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category