0 Shares 132 Views

Un cercetator spune ca poate sa cloneze un Neanderthal! Se cauta femeie care sa dea nastere unui bebelus!

bizar Ian 21, 2013
0 133
21 neanderthal

Un cercetator de la Harvard Medical School spune ca poate sa cloneze un neanderthal, dar ca are nevoie de o femeie care sa vrea sa dea nastere unui bebelus de neanderthal.

Profesorul George Church, unul dintre marii geneticieni ai lumii, spune ca poate reconstrui ADN-ul unui neanderthal si poate reinvia specia care a disparut in urma cu 33.000 de ani.

Planul sau seamana cu Jurassic Park, insa in film dinozaurii au fost creati in laborator, in timp ce expertul are nevoie de un voluntar uman.

Church spune ca analiza sa a codului genetic neanderthalian, care foloseste mostre din oase, este terminata asa ca poate reconstrui ADN-ul speciei.

„Acum am nevoie de o femeie aventuroasa. Depinde de foarte multe lucruri, dar cred ca poate fi facut”, spune profesorul Church.

El va crea artificial ADN-ul de neanderthal pe baza codului genetic gasit in fosile, apoi va pune ADN-ul in celule stem. Acestea vor fi injectate in celulele unui embrion uman, aflat in primele stadii ale vietii. Cercetatorul crede ca celulele stem vor permite astfel dezvoltarea unui hibrid neanderthal si nu a unui om.

Dupa ce va fi crescut in laborator timp de cateva zile, embrionul „neo-neanderthal” va fi implantat in pantecul unei mame surogat – voluntarul. Profesorul Church, in varsta de 58 de ani, este un pionier in biologia sintetica, si a ajutat la initierea Proiectului Genomului Uman, ce a cartografiat ADN-ul nostru.

El spune ca neanderthalienii nu erau brute, asa cum se crede, ci erau extrem de inteligenti. Creierul lor era aproape la fel de mare ca al omului modern si au realizat instrumente primitive. Church crede ca proiectul lui va aduce beneficii omenirii.

„Neanderthalienii ar putea gandi diferit fata de noi. Ar putea fi chiar mai inteligenti decat noi. Cand va veni timpul sa ne luptam cu o epidemie sau sa parasim planeta, stilul lor de a gandi ar putea fi benefic”, a declarat profesorul Church pentru revista germana Der Spiegel.

Sursa: rtv.net

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares948 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares724 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares991 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category